Sportok

Vitorlázás

Ha Ön ült már vitorláson, akkor azért... ha még nem próbálta ezt a sportot, akkor pedig ezért érdemes legalább egy órára hajót bérelnie. A Wesselényi Strandon három fős vitorlás, valamint 14 és 16 lábas katamarán, a Hajóállomáson kisebb-nagyobb hajók, csónakokat bérelhetőek. A Nereus Hotelben, valamint a Yacht Kempingben a vízi sporteszközökön kívül vitorlás hajó kölcsönözhető, megfelelő jogosítvánnyal kapitány nélkül is.

Horgászat

A horgászat szerelmesei a Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület horgásztanyáján bérelhetnek csónakot, és már indulhatnak is az évszázad fogásáért. Jegyeket, bérleteket, felszereléseket a Tulipán udvarban, valamint a MOL benzínkút mögött található Horgászboltban lehet vásárolni.

A balatoni keszeg, balin, csuka állandó kínálata a tónak, de az őszi időszak süllő horgászata is komoly zsákmánnyal kecsegtet.

Balatonalmádi Sporthorgász Egyesület

8220 Balatonalmádi, Esze T. u. 24.

Tel.: +3620/ 956-2483

E-mail: elnok@bashe.hu

Tenisz

Balatonalmádiban már 1896-ban két pályán pattogtak a labdák, 1933-ban a tenisznek köszönhetően a Balaton sportközpontja lett városunk. Több országos és nemzetközi versenyt rendeztek nálunk, melyeken rendszerint a teljes magyar élgárda elindult. Ma hat salakos pálya várja a fehér sport kedvelőit.

Balatonalmádi Tennis Club 1925 KE

8220, Balatonalmádi Öregpark

Tel: +36/70-321-5001

Web: www.almaditenisz.hu, E-mail: almaditenisz@gmail.com

Kerékpározás

Településünk a balatoni kerékpározás fővárosa, így nem véletlen, hogy 2007 óta a Balatoni Bringakörút kezdőpontját, a "0"-ás kilométerkövet magunkénak tudhatjuk. Különböző nehézségi szintű túraajánlataink alapján mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet.

Kerékpárkölcsönzés

8220 Balatonalmádi, Yacht Kemping

Tel.: +3670/265-1771

Web: www.rentabike.hu

Kerékpáros üzlet és szerviz

8220 Balatonalmádi, Szabolcs u. 17.

Tel.: +3620/9442-736

E-mail: marosil@upcmail.hu

Kerékpárral a tó körül

https://www.balatonbike.hu/

Paloznaki Tekergő - Almádi és környéki kerékpáros túra útvonalalak GPS-térképpel

https://www.balatontipp.hu/bicikliutak/paloznaki-tekergo/

Lovaglás

A Malomvölgy, a Vödörvölgy és a Balatonfelvidék tökéletes szépségét lóháton élvezni akár egy csillagtúrán, akár a hosszabb-rövidebb túraajánlatokból választva, garantáltan felejthetetlen élmény nyújt minden lovasembernek. A még gyakorlatlanok pusztabusszal, vagy hintóval is megtehetik a távot a Vörösberény Lovasegyesület közreműködésével. Júniusban lovaskavalkáddal, szeptemberben lovas és kerékpáros tájékozódási versennyel vár mindenkit az Egyesület.

Vörösberény Lovas Egyesület

8220, Balatonalmadi Kővirág u. 7/a

Tel/fax: +36/88-439-047

E-mail: szentesiistvan@vnet.hu

Web: www.szentesifarm.hu

Forrás: balaton-almadi.hu